Search
Close this search box.

AppInventor 2

Opis programa

Ovo je napredni kurs izrade Android igara na AppInventor platformi, namenjen polaznicima koji su završili AppInventor 1 kurs u Kliker IT centru.

Kurs je nastao usled velikog interesovanja polaznika da nauče kako da naprave složenije i komplikovanije igre od onih rađenih na početnom kursu programiranja na platformi AppInventor. Pored toga, učenje programiranja kroz izradu igara se pokazalo kao jedan od najboljih načina za upoznavanje sa osnovnim konceptima programiranja.

Deca će naučiti da naprave aplikacije za prevođenje i prepoznavanje govora, upoznaće se sa komponentama Date i Time Picker, izradiće 2D igrice svemirske simulacije, programiraće online multiplayer igre za dva igrača, i još mnogo toga.
Takođe, deca će imati mogućnosti da u realnom vremenu, prilikom kreiranja svojih aplikacija, testiraju svaki korak izrade programa, kao i da na kraju testiraju i instaliraju na svoje uređaje finalnu verziju aplikacije.

Fotografije sa časova:

Kao i na ostalim našim programima, maksimalan broj polaznika u jednoj grupi je 8. Na ovaj način postižemo da se posvetimo svakom polazniku u dovoljnoj meri.

Kategorija:

Blokovsko programiranje

Uzrast:

V, VI, VII o.š.

Platforma:

MIT AppInventor