Robotika

 

Robotika

Deca uzrasta od 9 do 12 godina mogu pohađati novi kurs Robotike. Na ovom veoma interaktivnom kursu se deca kroz platformu sličnu Scratch-u (gotove naredbe se ređaju poput blokova), mogu upoznati sa osnovama programiranja elektronskih komponenti kao što su led diode, razni senzori kao i ostale funkcije koje robot izvršava.
Tokom kursa deca imaju prilku da se upoznaju sa tri robota, mBot, mBot Ultimate i Dash & Dot  koji su sjajno rešenje za uživanje u programiranju, elektronici i robotici. Rad sa ovim eduktivnim robotima pruža beskonačne mogućnosti za učenje različitih grana nauke.

Ovi roboti se mogu programirati da prate linije, bacaju loptice, guraju predmete, izbegavaju zidove, još puno detektuju pokrete, podižu i prenose predmete a sve to pomoću „prevuci i spusti“ računarsko grafičkim softverom baziranom na Scratch 2.0. sa prevodom na srpski. Postoji i opcija prebacivanja sa grafičkog na jezičko kodiranje u Arduino modu – što može biti kodirano s Arduino IDE okruženjem i tako pružiti deci više mogućnosti za povezivanje svih potrebnih komponenti u kreativne mBot projekte.

Kurs traje 10 termina po 90 minuta (2 bloka po 45 min + 10 min pauza između svakog bloka). Termini se održavaju jednom nedeljno u isto vreme. To znači da je ukupno trajanje celog kursa 2-3 meseca u zavisnosti od raspusta, praznika i sl.

Cena kursa je 11.000 dinara za plaćanje u celosti ili 12.000 dinara za plaćanje u 2 ili 3 rate. Za roditelje koji prijavljuju dvoje dece ukupna cena se umanjuje za 3.000 dinara. Polaznici koji su već završili neki od naših kurseva imaju popust od 2.000 dinara na svaki drugi kurs.

Prijava