Robotika

 

Robotika

Deca uzrasta od 9 do 12 godina mogu pohađati novi kurs Robotike. Na ovom veoma interaktivnom kursu se deca kroz platformu sličnu Scratch-u (gotove naredbe se ređaju poput blokova), mogu upoznati sa osnovama programiranja elektronskih komponenti kao što su led diode, razni senzori kao i ostale funkcije koje robot izvršava.
Tokom kursa deca imaju prilku da se upoznaju sa tri robota, mBot, mBot Ultimate i Dash & Dot  koji su sjajno rešenje za uživanje u programiranju, elektronici i robotici. Rad sa ovim eduktivnim robotima pruža beskonačne mogućnosti za učenje različitih grana nauke.

Ovi roboti se mogu programirati da prate linije, bacaju loptice, guraju predmete, izbegavaju zidove, još puno detektuju pokrete, podižu i prenose predmete a sve to pomoću „prevuci i spusti“ računarsko grafičkim softverom baziranom na Scratch 2.0. sa prevodom na srpski. Postoji i opcija prebacivanja sa grafičkog na jezičko kodiranje u Arduino modu – što može biti kodirano s Arduino IDE okruženjem i tako pružiti deci više mogućnosti za povezivanje svih potrebnih komponenti u kreativne mBot projekte.

Trajanje: 15 termina po 90 minuta (2 bloka po 45 minuta + 10 minuta pauza između blokova). Termini se održavaju jednom nedeljno u isto vreme.

Cena: Plaćanje se vrši u 5 jednakih mesečnih rata od po 3600 dinara.

*Cena julskog kursa je 12.000 dinara. Plaćanje se može izvršiti u celosti ili u 2 jednake rate, na drugom i pretposlednjem času.

Popusti: Roditelji/staratelji koji u istom ciklusu prijavljuju dvoje, odnosno troje dece, koja su u direktnom srodstvu, stiču pravo na 10% popusta na ukupnu sumu. Ukoliko na osnovu Vaše preporuke se u ciklusu upiše još jedno ili više dece, koja nisu bili naši polaznici, ostvarujete popust od 10%. Popusti se ne mogu sabirati.

Prijava