Elektronika

Elektronika logoElektronika slova

 

Kurs elektronike namenjen je svim polaznicima koji  žele da prošire i praktično primene svoja znanja informatike, fizike i programiranja. Kroz niz kratkih predavanja i zabavnih, praktičnih vežbi polaznici će naučiti da samostalno rešavaju razne inženjerske probleme u ovim oblastima.

Cilj kursa jeste da kod polaznika razvijemo inženjerski način razmišljanja i omogućimo im da u budućnosti lakše realizujju svoje ideje.

Između ostalog načiće i:

  • Koji su osnovni elementi elektronskih kola i kako ih povezati
  • Da programiraju mikrokontrolere na Arduino razvojnoj platformi
  • Da zaleme, skolpe i isprogramiraju funkiconalnu maketu semafora čiji će rad kontrolisati putem računara
  • Da koriste razne senzore i elektromotore
  • Da  sklope i isprogramiraju svoj robotski automobil koji će pratiti svetlost ili izbegavati prepreke

Kurs je namenjen polaznicima uzrasta od VI razreda osnovne škole do II razreda srednje škole. Poželjno je da polaznici pre kursa imaju najosnovnija iskustva u oblasti programiranja.

Trajanje: 15 termina po 90 minuta (2 bloka po 45 minuta + 10 minuta pauza između blokova). Termini se održavaju jednom nedeljno u isto vreme.

Cena: Plaćanje se vrši u 5 jednakih mesečnih rata od po 4000 dinara.

Popusti: Roditelji/staratelji koji u istom ciklusu prijavljuju dvoje, odnosno troje dece, koja su u direktnom srodstvu, stiču pravo na 10% popusta na ukupnu sumu. Ukoliko na osnovu Vaše preporuke se u ciklusu upiše još jedno ili više dece, koja nisu bili naši polaznici, ostvarujete popust od 10%. Popusti se ne mogu sabirati.

Prijava