O nama

Upoznajte Kliker centar

Napredne metode

Po metodama nastalim na najprestižnijem Američkom tehnološkom institutu. Ova metoda stimuliše kreativnost, maštu, interesovanje za rešavanje problema i osnovne principe programiranja.

Društveno odgovorni

Delom školarine finansiramo ovaj program i za decu iz ugroženih društvenih kategorija jer svuda umemo da prepoznamo talente.

Svi su dobrodošli

Radionice Kliker centra predstavljaju inovativan i interaktivan način učenja osnova kompjuterskog programiranja i robotike. Naši kursevi namenjeni su deci uzrasta od 5 do 18 godina. Nema ulaznih testova i selekcije. Svi su dobrodošli.

Tokom cele godine

Termini održavanja kursa su usklađeni sa školskim obavezama polaznika. Radionice traju sat i po vremena.

Veštine 21. veka za decu školskog uzrasta

Kliker – Centar za kreativno razmišljanje organizuje kurseve koji predstavljaju inovativan i interaktivan način učenja osnova kompjuterskog programiranja i robotike. Naši kursevi namenjeni su deci uzrasta od 7 do 18 godina.

Program kurseva je zasnovan na “Creative computing” metodi nastaloj na američkom “Massathusetts Institute of Technology”. Ova metoda stimuliše kreativnost, maštu, interesovanje za rešavanje problema i osnovne principe programiranja kroz stvaranje vizuelnih, interaktivnih i multimedijalnih aplikacija (igrice, animacije, sajtovi). Takođe stimuliše mlade ljude da naučene principe razmišljanja primene ne samo u okviru informacionih tehnologija, već u svim aspektima života.

Kliker – Centar za kreativno razmišljanje je do sada organizovao kurseve programiranja koje je prošlo oko 700 polaznika, dok je besplatnim jednodnevnim radionicama koje su se održavale u Startit Centru  i Polyhedra Lab-u prisustvovalo preko 300 dece.

Program Kliker centra

Deca uzrasta od 7 do 10 godina uče da prave igrice i animacije u Scratch-u.

Deca uzrasta od 9 do 12 godina mogu pohađati novi kurs Robotike. Na ovom veoma interaktivnom kursu se deca kroz platformu sličnu Scratch-u, mogu upoznati sa osnovama programiranja elektronskih komponenti kao što su led diode, razni senzori kao i funkcija koje robot izvršava.

Deca uzrasta od 11 do 13 godina će učiti da prave aplikacije za mobilne telefone u App Inventor programskom okruženju, takođe nastalom na američkom MIT-u.

Deca uzrasta od 13 do 16 godina učiće programiranje dok prave web sajtove u programskom okruženju CodePen. Polaznici već od prvih časova kreću da prave konkretne elemente web sajta koje mogu videti kako se menjaju u trenutku dok kucaju nove linije koda.

Novi kurs programiranja u Python-u, usklađen sa najmodernijim tehnologijama i namenjen je uzrastu od 14 do 18 godina. Kurs je dizajniran da pomogne polaznicima sa malo ili bez imalo programerskog iskustva da nauče osnove kreiranja interaktivnih aplikacija. Jezik koji smo odabral, Python, je jezik koji nudi širinu i udobnost prezentovanja najrazličitijih koncepata programiranja kroz jednostavnu i udobnu sintaksu.

Termini održavanja kursa će biti usklađeni sa školskim obavezama polaznika. Radionice će trajati sat i po vremena. Više informacija o kursevima Kliker – Centra za kreativno razmišljanje možete dobiti popunjavanjem kratke prijave.

Glavni partner