JavaScript programiranje

 

w2w2n

JavaScript programiranje

 

Preprouka: Završen kurs Web programiranje, Python ili C#

JavaScript je programski jezik koji je u početku bio namenjen za pisanje programa koji su deo web strana i koji se izvršavaju kada se strane učitaju u pregledač (engl. web browser).

Danas se koristi i za pisanje aplikacija za mobilne telefone, automatizaciju i slično. Postoji čuvena izreka koja prognozira da će svaka aplikacija koja može da bude napisana na JavaScriptu jednog dana i biti napisana na JavaScriptu (Atvudov zakon):

Ovaj kurs predstavlja program koji se svojim sadržajem nadovezuje na prethodni web kurs – „Web programiranje 1“, stoga, preporučeno je da polaznici prethodno pohađaju napomenuti kurs kako bi lakše zaokružili koncept web programiranja i web aplikacije.

Preporučuje se i to da polaznici već imaju predznanje iz nekog programskog jezika ne bi li im sam koncept osnovnih programerskih pojmova već bio jasan i razumljiv.

Tokom kursa polaznici će upoznati na koji način funkcioniše moderna web aplikacija, od samog služenja nekog HTML sadržaja (i propratnog CSS stilizovanja) korisniku, do kreiranja dinamičnih web stranica (aplikacija) putem JavaScript programskog jezika.

Ideja kursa jeste da se polaznik upozna sa naprednijim web tehnikama i konceptom kroz set dinamičnih i interaktivnih web aplikacija.

Primeri takvih aplikacija koje očekuju polaznike tokom ovog kursa jesu: Kviz, Planer, Brzo kucanje, Flappy bird.

Kurs obuhvata rad sa input i vremenskim događajima, naprednije CSS tehnike, dohvatanje informacija od strane korisnika, kao i lokalno čuvanje podataka.

 

Na linkovima ispod možete pogledati neke od projekata koje ćemo praviti tokom ovog kursa:

https://klikerismomi.github.io/flappy-bird/

https://klikerismomi.github.io/planer/

https://klikerismomi.github.io/odbrojavanje-nove-godine/

 

Ovaj program je u ponudi i u online formi.

Kurs se sastoji od 15 termina od 90 minuta (2 x 45 minuta i 10 minuta pauze). Termini se održavaju jednom nedeljno, svaki put u isto vreme.

Cena kursa u ovom ciklusu iznosi 24.000 dinara. Plaćanje se vrši u 5 jednakih mesečnih rata od po 4800 dinara. *Cene u našim centrima van Beograda se mogu razlikovati.

Popusti: Roditelji/staratelji koji u istom ciklusu prijavljuju dvoje dece, koja su u direktnom srodstvu, stiču pravo na 10% popusta na ukupnu sumu. Ukoliko na osnovu Vaše preporuke se u ciklusu upiše još jedno ili više dece, koja nisu bili naši polaznici, ostvarujete popust od 10%. Popusti se ne mogu sabirati.

Tabelarni prikaz termina beogradskih centara(svaka lokacija je zasebna kartica) možete pogledati OVDE dok prijavu na kurs možete izvršiti klikom na dugme “Prijavi se” ispod.

 

Prijava