Održan prvi Future Kids Hackathon u organizaciji Kliker It centra

Kliker IT centar za decu, postoji već više od 3 godine i u tom periodu imali smo zadovoljstvo da više od 2000 dece i maldih upoznamo sa svetom programiranja.

Logičan sled i ideja koja je dugo postojala je i organizacija događaja poput hackathona za decu. Želeli smo da pružimo priliku onim najboljima da se na jedan drugačiji i nesvakidašnji način pokažu na prvom dečijem Hackathonu pod nazivom Future Kids. Kao partnere prepoznali smo Dečiji kulturni centar, koji je sa nama učestvovao u organizaciji jednog ovakvog događaja.

HACKATHON FUTURE KIDS

Takmičari, podeljeni u 13 grupa, imali su priliku da iskažu svoje znanje u kategorijama Scratch, Robotika, AppInventor ili Web programiranje, gde su pravili projekte ne temu Ekologije.

Cilj ovako zadate teme hackathona jeste da probudi ekološku svest kod mladjih generacija, kao veoma bitan segment u njihovom razvoju, jer upravo njima ostavljamo planetu na čuvanje i ispravljanje svih grešaka koje smo upravo zbog nedostataka ovog vida svesti i sami pravili.

Tako su na ovom hackathonu nastali sajtovi, igrice i aplikacije usmerene na zaštitu životne sredine, reciklažu, globalno zagrevanje i druge srodne teme. Takmičenje je trajalo tri dana i svaki tim je imao po tri člana. U takmičenju su učestvovala deca iz Banja Luke, Leskovca, Kraljeva i Beograda.

HACKATHON FUTURE KIDS

Ovom takmičenju su izuzetno pomogli Senior mentori, iz redova predavača u Kliker It centru i Junior mentori, odnosno deca koja su prošla veliki broj naših kurseva i pokazala se kao odlična u prenošenju znanja i poznavanju materije u više kategorija.

Ovim događajem kod dece smo probudili timski rad, rešavanje problema i razvijanje zajedničkih ideja. Cilj takmičenja,  uz neizostavno pokazivanje znanja i veština, bio je druženje i zbližavanje dece istih interesovanja vezanih za programiranje i IT tehnologije.

HACKATHON FUTURE KIDS

Izuzetno smo ponosni na decu koja su učestvovala na ovom hackatonu.

Nestrpljivo očekujemo sledeći Hackaton koji će biti otvoren za svu decu, kako bi se što više njih oprobalo u nekoj od kategorija.