Obeležavamo Evropsku nedelju kodiranja, održane radionice za finaliste ovogodišnjeg IT karavana

Za učenike koji su bili finalisti ovogodišnjeg IT karavana, takmičenja iz digitalne pismenosti i bezbednosti Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, održane su radionice iz programiranja mobilnih aplikacija, mBot robota i 3D modelovanja, u okviru Evropske nedelјe kodiranja (EU Code Week).

Na našim radionicama bili su đaci osnovnih škola „Drinka Pavlović“ iz Beograda, „2. oktobar“ iz Zrenjanina, „Rifat Burdžović Tršo“ iz Tutina, „Stefan Nemanja“ iz Niša i „Dragiša Mišović“ iz Čačka.

Obeležavamo Evropsku nedelju kodiranja

Srbija svake godine učestvuje u Evropskoj nedelјi kodiranja, koja je pokrenuta 2013. na inicijativu mladih savetnika Digitalne agende EU, sa cilјem promocije programiranja i digitalne pismenosti. Prošle godine u ovoj akciji učestvovalo je rekordnih 2,7 miliona lјudi u 74 zemlјe. Ove godine nedelјa kodiranja obeležava se od 5. do 20. oktobra. Hvala platformi za razvoj informacionog društva Pametno i bezdedno, Naučno tehnološkom parku Beograd i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, jer su bili deo ove akcije zajedno sa nama i omogućili nam da se družimo sa ovim sjajnim klincima.

Obeležavamo Evropsku nedelju kodiranja

Obeležavamo Evropsku nedelju kodiranja