Programiranje za predškolce

bee botprogramiranje za predškolce

 

Deca uzrasta od 5 godina do polaska u školu mogu pohađati kurs programiranja za predškolce. Tokom ovog programa deca će razvijati računarsko razmišljanje i upoznati programiranje kroz:

  • igre i rešavanje problema uz pomoć Bee Bot robota,
  • stvaranje i kreativno programiranje u apikaciji Scratch Junior,
  • istraživanje mogućnosti Makey Makey-ja i
  • upoznavanje nekih od programa i robota koje koriste nešto stariji drugari iz Kliker centra.

Program osmislila: Nataša Anđelković – vaspitačica, blogerka, književnica i jedan od zapaženih stručnjaka koji godinama doprinosi integraciji digitalnih tehnologija u predškolskom obrazovanju. Autor je knjige “Digitalni svet 1” za I razred O.Š. “Dete i računar u porodici i dečijem vrtiću“, priručnika o računarskom razmišljanju bez tehnologije i brojnih stručnih i naučnih radova i prezentacija. Svoja znanja za kurs koji vodi stekla je kroz iskustvo, istraživanje inostranih resursa i obuku “Project for Coding, Robotic and Mobile Learning at School” u Nemačkoj.

Tokom ovog programa deca će, kroz igru, zabavu i njima prilagođene sadžaje i zadatke, razvijati računarsko razmišljanje. U osnovi računarskog razmišljanja jeste rešavanje kompleksnih problema uz pomoć računara, kroz dva ključna procesa: algoritamsko razmišljanje i kodiranje.

Procesi kroz koje dete prolazi u ovim igrama i aktivnostima su raznovrsni.

procesi

Na kursu se Bee Bot primenjuje kao didaktičko sredstvo u igrama sa intelektualnim kombinacijama poput igara loto, nastavi niz, suprotnosti, šta ovde ne/pripada i sl.

Kroz igre i aktivnosti za razvoj računarskog razmišljanja razvijajamo kod dece:

  • algoritamsko, logičko, apstrakno i kritičko razmišljanje, evaluaciju, analizu, dekompoziciju (razlaganje problema na manje delove), analogiju i generalizaciju,
  • upoznajemo ih sa načinom funkcionisanja računara i robota i osnovama programiranja i kodiranja
  • približavamo im ulogu čoveka u upravljanju digitalnim uređaima i robotima i rasplamsavamo želju da jednog dana postanu kreatori uz pomoć digitalne tehnologije.

 

TRAJANJE:

Kurs se sastoji od 15 termina po 60 minuta koji se održavaju jednom nedeljno uvek u isto vreme.
Napomena: Ovaj program se ne izvodi u ONLINE varijanti.

CENA:

Cena kursa iznosi 15.000 dinara. 
Plaćanje se može izvršiti u 5 jednakih mesečnih rata (od septembra do januara) po 3.000 dinara. Iznos mesečne rate je uvek isti, bez obzira na broj termina tog meseca.
* Na ovaj iznos odobravamo 10% popusta za upis dvoje dece iz iste porodice.
* Na ovaj iznos odobravamo 10% popusta ukoliko se preko Vaše preporuke upiše polaznik koji ranije nije pohađao naše kurseve.
* Popusti se ne mogu sabirati.

 

Prijava