Novi kursevi u Kliker It centru za decu počinju ove jeseni

U okviru jesenjih polugodišnjih kurseva, koji počinju od 21/22. septembra, Kliker It centar za decu pripremio je i tri POTPUNO NOVA kursa: početno programiranje, robotika 2 i C# programiranje.

Novo u Kliker IT centru

Početno programiranje namenjeno polaznicima koji su već završili kurs Programiranje za predškolce ili decu koja kreću u I razred o.š. ali se ne snalaze još uvek sa čitanjem. Osim upoznavanja sa osnovnim pojmovima kompjuterske nauke, tokom radionica posvetićemo posebnu pažnju i temi bezbednosti na internetu i razvoju digitalne kulture i pismenosti.

Robotika 2 je namenjena polaznicima uzrasta od III do VI razreda – i to je nastavak Robotika 1 kursa, tačnije prelaz sa blokovskog na pisano kodiranje. Svi koji upišu Robotiku 2 radiće i sa LEGO Mindstorms robotima. Polaznici će praviti složenije projekte kao što su LEGO grad, LEGO parking servis, robot zmija i mnoge druge.

Treći novi kurs je C# programiranje, namenjen uzrastu od VI razreda o.š. do II razreda s.š i predstavlja uvod u objektno orijentisano programiranje. Da bi polaznici mogli da prate kurs poželjno je da su odslušali i uspešno savladali kurs Python programiranja. Takođe, preporuka je da polaznici prvo upišu ovaj kurs, pa onda kurs Unity.

O svim kursevima, novim ali i već poznatim, detaljnije se možete informisati OVDE.

Radujemo se lepom druženju i učenju!