Kliker centar na Drugarijadi Novak Đoković Fondacije

Projekat Drugarijada nastao je sa ciljem da se deci iz ruralnih delova Srbije, slabijeg materijalnog stanja, pruži mogućnost da kao i ostala deca nauče sta znači pojam ekskurzija, a organizuje je Novak Đoković Fondacija. Iz te ideje nastao je kamp ispunjen raznovrsnim aktivnostima kojima se kod dece razvija prijateljstvo, zdravlje, različitost, integritet, rast i najzad, pozitivnu promenu.

drugarijada

U okviru 5. Drugarijade Kliker centar je održao dve različite radionice kojima su prisustvovali svi posetici kampa. Na prvoj radionici deca su imala priliku da na platformi Scratch prave igricu sa preprekama i ciljem, čime je podstaknuta njihova kreativnost, analitičko razmišljanje, veština rešavanja problema. Druga radionica izazvala je posebno oduševljenje, jer je velika većina dece prvi put u životu imala susret sa robotima, a radionica se zasnivala na programiranju njihovog kretanja, načina na koji pale lampice, proizvode zvuk itd.

drugarijada

Moto Drugarijade je “Prijateljstvo bez granica” i predavači Kliker centra sa ponosom mogu da kažu da, ne samo da su probudili radoznalost i kreativnost dece, već su ih i podstakli da udruženi prevazilaze izazove na koje su nailazili u programiranju. Zadovoljstvo je bilo obostrano jer su predavači uživali u radu sa novim drugarima željnim znanja i novih iskustava.