Future Kids meetup 28. aprila u Dečjem kulturnom centru Beograda

Prvi meetup za decu u Srbiji pod nazivom “Future Kids”, organizovan u saradnji Kliker – IT centra za decu i Dečijeg kulturnog centra u Beogradu, održaće se 28. aprila od 12 časova u Dvorani Donka Špiček, DKCB. Prisustvo na meetup-u je potpuno besplatno. Broj mesta je ograničen na 500 (250 dece sa po jednim roditeljem).

future kids meetup

 

Razgovor o temama kao što su: virtuelna realnost, industrija video igara, bezbednost na internetu, nove tehnologije, je planirano da traje oko 75 minuta.

Na meetup-u će nam o svojim profesijama govoriti eksperti u oblasti informacionih tehnologija. Kroz kratko predavanje i primere iz prakse njihovim nastupom ćemo pokušati da na interaktivan način približimo deci njihove profesije, kao i da ih zainteresujemo da svoju edukaciju nastave u tom smeru. O tome kako izgledaju početni koraci u svetu programiranja i sa čime su sve sve susretali prilikom pravljenja prvih igrica, aplikacija i sajtova govoriće polaznici Kliker IT centra za decu.

Teme o kojima ćemo govoriti:

  • Nove tehnologije
  • Virtualna realnost
  • Bezbednost na internetu
  • Digitalna Srbija

Prisustvo na meetup-u je potpuno besplatno uz prethodnu prijavu → OVDE.

Deca će imati prilku i da probaju uređaj za virtuelnu realnost, upravljaju robotima, vide dron i dobiju sitne poklončiće. Broj mesta je ograničen na 440 (220 dece sa po jednim roditeljem).

Sva dodatna pitanja možete uputiti na kliker.centar@gmail.com, sa naznakom „Za Future Kids meetup“.