Besplatne radionice o binarnom kodu za decu – subota 4. maj

Dragi roditelji, u subotu 4. maja u Kliker IT centru za decu će biti održane besplatne radionice o binarnom kodu. Radionice su namenjene deci uzrasta od 9 do 12 godina. Mesto održavanja je Cincar Jankova 2, Stari grad. Ponuđeno je više termina za radionicu, pa Vas molimo da prilikom prijave odaberete jedan.

Eny_radionica

Binarni kod, odnosno nule i jedinice, su jezik na kom kompjuteri ‚‚razmišljaju”. Svi filmovi, igrice i slova koja se mogu videti na ekranu su samo dva karatera koja se smenjuju. Uz razgovor i prolaženje kroz ovu uzbudljivu priču, polaznici će se služiti interaktivnim sadržajem, koristiće se tabela koju su koristili i Enijevi roditelji, bojiće se binarna bojanka, praviće se binarne narukvice. Na kraju radionice svi polazanici će uvideti zbog čega su potrebni programski jezici. Binarni kod, odnosno nule i jedinice, su jezik na kom kompjuteri ‚‚razmišljaju”. Svi filmovi, igrice i slova koja se mogu videti na ekranu su samo dva karatera koja se smenjuju.
Autorska priča “Eny” je višestruko nagrađivan projekat, a poslednje u nizu priznanja je osvojeno prvo mesto na nacionalnom takmičenju kreativnih industrija Srbije.

Zvaničnu prijavu za radionice možete naći → OVDE.

PREDAVAČ: Radionicu će držati Tanja Trobok, Project Manager u Crowded Room Studiju, autorka priče o Eniju. Pripovedač u IT-ju, zaljubljenik u interaktivne i zabavne sadržaje.

TERMINE: Održavanja radionica ćete videti u nastavku formulara i izabrati jedan od njih.

OPREMA: Deca ne moraju nositi sa sobom ništa od opreme.

TRAJANJE: Radionica traje 90 minuta.

OBAVESTIĆEMO mejlom sve koji se prijave da li su obezbedili mesto ili ne. Broj mesta je ograničen.